ANKETA

PRI REŠEVANJU KRIŽANK UPORABLJAM
  K&K slovar
  druge spletne slovarje
  slovarje v knjižni obliki

Uporabniško ime:
Geslo:

POMLADNI KRIŽANKAR

 V marcu pomahamo zimi v slovo, četudi se je letošnjo sezono trdoživo držala naših krajev. Vseeno je običajni življenjski cikel narave premočan in slej ko prej toplota prežene sneg in mraz. Prihod pomladi napoveduje dan, ko se ženijo ptički – to je na gregorjevo. Ker si želimo, da na tokratno pomlad posije sonce na vse možne načine – ne zgolj na nebu, temveč v vaših življenjih, vam poklanjamo del pesmi Bine Štampe Žmavc, ki je v Klobučkih sreče zapisala:
»Pokrijmo se s klobučki sreče,
pokukajmo v sanjske vreče,
razsejmo zlata zrna sonca,
da bo sončnih ur brez konca.«
To ni celotna pesem, konec oziroma nadaljevanje spišite sami, in to ne nujno z besedami, temveč z občutji. Sami posujte semena na svojo pot, da vzklije tisto, kar si želite. Negujte brsteče življenje, ki bo zraslo iz teh semen. Tako kot za rastline, ki potrebujejo sonce, vodo in ljubezen, poskrbite, da boste tega deležni tudi sami. Mnogo je odvisno od nas, ker smo, kot radi rečemo, sami svoje sreče kovač. Pomlad je čas, ko lahko storimo kaj na novo in drugače. Ko lahko čez ramo vržemo tisto, kar nas omejuje in nam ne prinaša nasmeha. Ne bojte si, drznite si.

Sezonski Križankar izhaja na isti dan, kot nastopi nov letni čas v priročnem A5 formatu na kar 64 straneh. Tako se ga lahko razveselite 21. marca, 21. junija, 23. septembra in 21. decembra. Teme tromesečnika zaobjemajo res širok spekter vaših zanimanj (recimo znane osebnosti, mesta, živali, igralce, pevce, glasbene skupine, rastline ...). Tudi to izdajo bogatijo kviz in sudokuji različnih težavnostnih stopenj. Zraven slikovnih križank smo pripravili tudi kriptografske, kombinacijske in številčne križanke.