ANKETA

PRI REŠEVANJU KRIŽANK UPORABLJAM
  K&K slovar
  druge spletne slovarje
  slovarje v knjižni obliki

Uporabniško ime:
Geslo:

GIBONNI – UDICA

 Legendarni splitski glasbenik Gibonni predstavlja novo skladbo in videospot 'Udica'.

Gre za četrto skladbo z aktualnega albuma 'Familija' Olivera in Gibonnija, ki je v prvih dveh mesecih prodaje dosegel diamantno naklado, skladbe 'Onako, od oka', 'Sreća' in 'Gdje to piše' pa so že več mesecev na vrhu hrvaških in regionalnih TOP list.’’Pesem 'Udica' mi je kot avtorju ena od treh najljubših pesmi v življenju. Je hermetična in intimna, z neobičajno temo in aranžmajem, v njej dominirata moški zbor Brodosplit in akustična gitara, jaz pa resnično trdno stojim za njo’’, pravi Gibo.Za skladbo 'Udica' je v režiji Zdenka Bašića narejen videospot, ki je posnet v skladišču uničenega tovarniškega objekta v okolici Splita. Režiser je prinesel pesek, staro orožje, starinske majhne puške, sablje... Vse to, kar se v domišljiji Zdenka Bašića nahaja pod morjem. Zaradi teme pesmi je "Udica" enostavno zahtevala takšno scenografijo, nad njo pa so bili Gibonni in njegovi sodelavci navdušeni.

Po spektakularnem koncertu na zagrebškem Trgu bana Josipa Jelačića, nepozabnem nastopu v razprodanih puljski Areni in domači splitski Spaladium Areni, Oliver in Gibonni nadaljujeta koncertno promocijo albuma "Familija". Pri nas bosta nastopila le na dveh velikih koncertih, 18. februarja v ljubljanskih Stožicah in 24. marca v mariborski dvorani Tabor.

Vstopnice za Stožice so v prodaji od prejšnjega tedna, kontingent cenejših vstopnic ‘Early Bird’ pa je že skoraj razprodan. Očitno je navdušenje nad novim Gibonnijevim in Oliverjevim projektom doseglo celo regijo, saj njuni čustveni, po drugi strani pa spektakularni nastopi ne pustijo nikogar ravnodušnega. Kot zanimivost naj povemo, da je na koncert v Puli prišlo skoraj štiri tisoč slovenskih obiskovalcev, ki si, glede na njihove odzive, očitno ponovno želijo doživeti čaroben večer skupaj z dvema največjima dalmatinskima ustvarjalcema, tokrat na Valentinovem koncertu.